Het effect van positieve feedback

Zand tot in mijn…

Elke week wil ik samen met jullie de week beginnen met iets moois uit het leven!

Deel wat je delen wilt… want feestjes vier je samen.

Mijn parel van Week 17:

Gisteren was het voor heel Nederland een prachtige dag: Eerste Paasdag op een zonnige zondag met een klein koud zeebriesje. Oftewel, wij gaan met de familie op zoek naar een windstille duinpan vergezeld met paaseieren en veel plezier. Aangezien het nageslacht van mijn zussen voor nogal wat neven zorgt, ligt de energie op dit soort familierutjes nogal in de actieve bezigheden. Van de duinen afrollen tot potjes voetbal… van de handstand naar de radslag. Ja, de radslag! Die had ik al sinds mijn jeugd bij gymnastiekvereniging DOS niet meer gemaakt en veroorzaakte dus ladingen zand op plekken waar… nouja,… overal…

Iedereen deed mee; de een wat voorzichtiger dan de ander. Maar iedereen deed het! Terwijl elke radslag werd beloond met luid applaus en positieve uitlatingen, werd elke volgende radslag beter en beter. De zelfverzekerdheid groeide bij elke radslag. Iedereen was eigenijk verbaasd over zijn eigen kunsten en de lol in de radslag.

En dit… dit is de kunst van positieve feedback. Hierdoor breng je iemand in de toestand van zelfvertrouwen en positieve verwachtingen. Je brengt iemand in een omgeving die aanzet tot groei en bloei. De resultaten gaan hierdoor onwaarschijnlijk waanzinnig snel vooruit.

In de psychologie is hier al heel veel onderzoek naar gedaan. Niet alleen naar het effect van positieve feedback, maar ook naar de verschrikkelijke effect van negatieve feedback.

Geloof je het niet?!? Kijk dat eens naar dit filmpje (helemaal afkijken) en bedenk eens voor jezelf: in wat voor omgeving breng ik mijn groep of leerling gedurende de dag?

Wat is jouw parel?

Deel jouw Parel van de Week met plezier.

Ik ben benieuwd…

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet