jorien termond-1
Jorien Termond

Beeldcoach in het onderwijs en geboren verwonderaar

Als Krachtgericht Beeldcoach begeleid ik onderwijsprofessionals en teams om onvergetelijk te worden. Door het inzetten van, onder andere, videobeelden uit jouw of jullie praktijksituatie ontdek je heel snel wat het effect is van wat jij doet in interactie met de ander(en). Je krijgt heel snel concreet zicht en grip op je sterke en zwakke kanten en leert daarmee spelen in jouw dagelijkse praktijk. Hierdoor krijg jij het roer in handen en bereik jij wat jij voor ogen hebt; tijdens je les of activiteit, in een gesprek, tijdens het een vergadering. Jij weet weer welke keuzes jij maakt, zodat je werkt met plezier en vol zingeving. Jij staat daar:

Onvergetelijk op jouw werkvloer

DSC_7664

Als middelste dochter, geboren in een Westlands gezin met 3 meiden, slurp ik al jong levensverhalen op, verwonder me over alles wat het leven biedt en vraag me tot op de dag van vandaag af waarom we eigenlijk doen wat we doen.

Ik studeer na de middelbare school ontwikkelings- en onderwijspsychologie aan de Universiteit van Leiden, omdat ik mijn eeuwige nieuwsgierigheid over de mens wil stillen. Dit bleek achteraf het begin te zijn van een lange mooie ontdekkingstocht.

Na mijn studie ga ik direct aan de slag als Onderwijsadviseur bij de Onderwijsbegeleidingsdienst in Den Haag, maar doe ik in de avonduren nog de Deeltijd-PABO aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb namelijk de grote droom om ooit een school op te richten vanuit mijn visie. Ik vind (en vond) dat je dan wél moet weten hoe het is om zelf voor de groep te staan… zodoende knal ik er in 2 jaar de PABO erdoorheen.

Terwijl ik nog steeds met plezier als Onderwijsadviseur werk, maak ik voor een korte periode een uitstap naar een school voor kinderen met gedragsproblemen. Ik werk daar deels als IB’er en deels als leerkracht. Dit blijkt niet mijn roeping te zijn en ga weer volop als Onderwijsadviseur werken.

In al die jaren ben ik me meer en meer gaan specialiseren; gedrag en communicatie tussen mensen, kinderen, groepen en teams fascineert me eindeloos. Ik volg diverse (coach)opleidingen en kan ik daardoor in deze rol professionals in het onderwijs-werkveld begeleiden in hun groei en ontwikkeling tot Onvergetelijke leerkracht en teamlid.

Maar uiteindelijk blijken de mogelijkheden voor al mijn ideeën te beperkt binnen de Onderwijsbegeleidingsdienst. In 2017 besluit ik dus om te vertrekken. Niet om mijn eigen school op te starten, maar wel om te beginnen met mijn bedrijf “Samen met Jorien” - coaching voor leerkrachten die Onvergetelijk willen zijn.

In mijn eigen bedrijf werk ik altijd vanuit korte lijnen en verbinding, met scherpe focus en kritische blik (waarom doen we wat we doen) en helemaal op maat. Maar bovenal werk ik praktisch en concreet… ik wil dat de ander direct een vertaalslag kan maken naar zijn eigen praktijk; naar zijn of haar eigen groep.

Naast al dit zakelijk geneuzel, ben ik gewoon een dikke vette optimistische levensgenieter. Ik geniet van het leven in mijn huisje op Scheef, maar ben ik ook heel veel in La France te vinden in mijn Oldtimer Caravan. Naast genieten van de rust van de zee en de natuur, kan ik ook intens genieten van mijn lieve vrienden en familie en heerlijk dansen in de kroeg met lieve mensen om me heen. Mijn dagelijkse Yoga-practice houdt me dicht bij mezelf en maakt mijn hart en lijf gelukkig. Het knallen op mijn gravel- of mountainbike geven me de fysieke uitdagingen, die ik niet missen kan.

Ik maak het leven graag Onvergetelijk; voor mezelf, voor jou, voor alle leerlingen. Want samen hebben we er iets moois van te maken...

Jorien Termond
individuele coaching

Onvergetelijk Traject

Onvergetelijk voor je leerlingen

1-op-1 coaching om het verschil te maken als leraar

Een ontspannen leraar zijn na 3 maanden 1-op-1 coaching: €3.000,-

 • Voor zij-instromers, starters, IB’ers, de-oude-rot-in-’t-vak en leergierige leraren

 • Constante korte lijnen

 • Elke 2 à 3 weken een praktische sessie, min. 8 in totaal

 • Keuzes op time-management, interactie, didactiek, klassenmanagement en persoonlijk leiderschap

 • On- en offline coaching on the job en Beeldcoaching

 • Direct effect in jouw klas

teamcoaching

Verbindend Traject

Weer (kwali)tijd met je collega’s

Teamcoaching om samen de intervisie te draaien als een geoliede machine

Een verbonden team en kwalitatief draaiende intervisie na 6 maanden coaching on the job: €1.250,- /leerkracht
(min. 4 leerkrachten)

 • Min. 4 leerkrachten worden opgeleid tot Verbinders

 • Jullie leren het zélf te doen

 • Altijd op maat

 • Constante korte lijnen

 • 2x een concrete en praktische sessie met de Verbinders onderling

 • 2x coaching on the job per Verbinder bij de intervisie-bijeenkomst

Scroll naar boven