Wat maakt jou tot Onvergetelijk Leerkracht - Samen met Jorien

Wat jou tot Onvergetelijke leerkracht maakt

Vorige week hadden we het over Die Ene Onvergetelijke Leraar, die je ergens in je schoolcarrière hebt gehad. Zo’n leraar waar je nu nog steeds aan terugdenkt, omdat hij precies de juiste snaar wist te raken bij jouw of de hele groep. Als het goed is, ben je er achter gekomen wat hij deed waardoor jij nu nog steeds aan hem of haar denkt.

Het zijn maar een aantal specifieke dingen die een leraar hoeft te doen om onvergetelijk te zijn. Maar voordat ik die ga onthullen, heb je eerst nog een andere overdenkingen te gaan. Namelijk jouzelf.

Welk beeld laat JIJ achter bij jouw leerlingen?
Ben jij een onvergetelijke leraar voor jouw leerlingen?
Denken ze over 40 jaar nog aan je terug?

Als je dit met een volmondig “JA” kunt beantwoorden, dan daag ik je uit om eens na te denken over wat je dan exact doet om onvergetelijk te zijn. Wat maakt jou onvergetelijk?

Antwoord je iets in de trend van “Mwaoh”, dan daag ik je uit om eens na te denken over hoe jij dan onvergetelijk zou willen zijn.
Hoe wil jij herinnerd worden door je leerlingen?
Welk beeld wil je nalaten? 
Om je op weg te helpen, kun je de test maken “welk type leraar ben ik”. Dan kun je ontdekken of dat beeld overeenstemt met het beeld zoals je zou willen zijn.

Ik ben benieuwd naar jullie overdenkingen en ontdekkingen.
Voel je vrij om ze met mij of elkaar te delen!

P.s. Vind je het lastig om jouw succescriteria te ontdekken? Vind je het lastig om te beschrijven hoe het beeld van jezelf als Onvergetelijke Leraar eruit ziet? Ik denk graag met je mee… Stuur me een berichtje en we kunnen nog voor de zomer de eerste stappen zetten.

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
105 Shares
Share105
Share
Tweet