Waarom wij met zijn allen kind-professionals zijn

Waarom wij met zijn allen kind-Professionals zijn

Elke week wil ik samen met jullie de week beginnen met iets moois uit het leven!

Deel wat je delen wilt… want feestjes vier je samen.

Mijn parel van Week 14:

Deze week las ik een artikel waarin werd gesproken over de ontwikkelingen rondom Kindcentra. Klinkt duf en weinig sexy, maar de trend is geweldig. Wat werd er namelijk geschreven:

In de afgelopen 3 jaar is de samenwerking tussen scholen en kinderopvang geïntensiveerd. Zo’n samenwerking komt er op neer dat er een doorgaande lijn wordt gecreëerd voor 0-12 jarigen; de overdracht van de ene professional naar de andere is altijd warm en de overgangen op een dag en over de jaren verlopen soepel. De kindprofessionals (want zo heet je wat mij betreft als je met kinderen werkt) werken samen en maken gebruik van elkaars expertise, zowel op de werkvloer als op beleidsniveau. En dan nog wat: ook het pand wordt gedeeld.

Bestaande samenwerkingen zijn enthousiast en niet meer te stoppen. Zoals het artikel beschrijft: “Partijen die eenmaal begonnen zijn met samenwerken, zien geen weg terug en willen doorgaan.” Veel bestuurders willen dus gaan voor een integrale organisatie voor onderwijs en kinderopvang.

Daarnaast gaf 40% van de schooldirecteuren aan dat de samenwerking leidt tot innovatie in hun onderwijsproces. Helaas, gaf de kinderopvang veel minder vaak aan dat de samenwerking leidt tot innovatie in hun pedagogische aanpak.

Wat mij betreft ligt daar een enorme kans en mogelijkheid, want samenwerking leidt altijd tot groei en bloei als je het maar op de juiste manier inzet en benut… We willen allemaal zoveel mogelijk waarde geven aan de ontwikkeling van het kind. We zijn met zijn allen kindprofessionals! Wij kunnen met elkaar van meer betekenis zijn, dan als we alleen zouden blijven. Laten we er voor gaan. Verbinden die boel. Het begin is er al…

Laten we er dan trouwens gelijk een sexy naam voor bedenken. Suggesties zijn welkom. Geen grapje…

Wat is jouw parel?

Deel jouw Parel van de Week met plezier.

Ik ben benieuwd…

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet