Kunnen kiezen hoe je je wil kiezen

Takke traag

Daar gaan we weer; werken aan de positieve mindset!  Mijn parel van deze week gaat over kunnen kiezen hoe je je wilt voelen.

Daar zat ik dan… op mijn fiets. Mijn ogen tot sleeptjes geknepen. Snijdende kou langs mijn blote vingers. Zweet gutsend langs mijn slapen en rug. Bovenbenen als een opgepompte bodybuilder. Scherpe ijskoude wind die me maar terug bleef duwen naar waar ik vandaan kwam.

“Waarom heb ik geen eigen auto!” “Waarom is die wind zo knetterhard?”  “Tjeempie, ik heb toch een goede conditie? Waarom ga het zo takke-traag!!” “Waarom prop ik toch zoveel afspraken in te weinig tijd?”  “Waarom ben ik niet eerder vertrokken?”

Ondertussen vloog het prachtige duinlandschap aan me voorbij met de zee die door de ochtendzon werd bestreken… Ik heb er bijna niets van gezien. “Waarom maak ik me zo druk?” “Waarom kan ik niet om me heen kijken?”

Haast en drukte vernauwt mijn beleving en mijn kwaliteit van leven. Dat weet ik en toch donder ik soms weer in mijn valkuil om teveel te willen in te weinig tijd. Iedereen heeft oude patronen. Jij ook. Valkuilen waar je steeds weer in dondert of patronen die keer op keer weer bij je terugkeren.

Waarom is dit dan toch mijn Parel van de Week? Omdat ik me ervan bewust ben. Bewust van een aantal hardnekkige patronen in mijn leven. Ik kan ze waarnemen, als ze weer onverwacht hun plek innemen in mijn leven. Ik kan tegen ze zeggen: “Oh, hallo oud patroon. Je bent er weer! Nou weet je, je hebt me vaak geholpen, maar nu help je me niet meer. Ik doe het nu anders. Dahaaaag!” Ik kan erna weer bijsturen in mijn leven.

Zo kunnen omgaan met oude patronen en oude stemmetjes in je hoofd is een verademing. Het maakt dat je grip hebt op de koers in je leven en zelf keuzes maakt. Je hebt invloed op hoe jij je voelt in jouw eigen leven. Jij bent de kapitein van jouw schip. Dat is mooi… dat is vrij… Wat is jouw parel?

Deel jouw Parel van de Week met plezier.

Ik ben benieuwd…

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet