Samen met Jorien - Beeldcoach in Onderwijs

“Snelkookpan, Snelkookpan…”

Snelkookpan, snelkookpan. Vrouwen met een ….” ahum…tsja, dank je Hans Teeuwen.

Want ja!!! Ontspanning!!! Vandaag is het Koningsdag. Het begin van de meivakantie in regio Den Haag. Het begin van 2 weken bijkomen van de snelkookpan waar we afgelopen 6 weken in beland zijn. Want het was nogal wat… nu is er weer echt ruimte voor ontspanning, gekkigheid, maar ook bezinning.

Straks begint er namelijk weer een nieuwe snelkookpan waarin de dingen tot aan de zomervakantie weer elke week anders zullen zijn. Zelfzorg en balans zijn belangrijker dan ooit…
Ach, wat een belachelijke zin is dat eigenlijk; zelfzorg is áltijd belangrijk.

Bij het goed zorgen voor jezelf hoort ook stilstaan, reflecteren en leren. Zo word je je bewust van wat je doet; wat werkt en wat beter kan. Zo groei je elke keer weer en stapje in je leven.
Dus vandaag, aan het begin van deze rustige periode, geef ik je wat vragen om over na te denken. Om dingen naar je bewustzijn te trekken, zodat je er in de toekomst mee kan gaan spelen.

Afgelopen maandag ging de Parel over 6 stappen die je kunt nemen om te zorgen voor balans en de discipline daarin. Daar gaan we nu eens lekker op terug kijken:
– Welke van de stappen gingen je makkelijk af? En wat was het effect daarvan op je week?
– Welke stappen vond je moeilijk om te nemen? En wat is daarvan wel gelukt?
– Wat was het effect op jezelf na een week leven met een dagrimte? En het effect op je omgeving?
– Hoe voel je je nadat je een week lang deze stappen heb uitgevoerd?
– Als je in je oude patroon stapt, wat zeg je dan tegen jezelf?
– Waar ben je het meest trost op van de afgelopen week bij jezelf?

Neem de tijd en sudder een rustig op deze vragen.
Er zijn geen goede of foute antwoorden. Er zijn slechts antwoorden die je jezelf kunt geven…

Wil je ze met me delen, dan zijn ze meer dan welkom.
Ik wil altijd feestjes met je meevieren of je ondersteunen bij het vinden van jouw antwoorden. Zodat jij weer verder kunt groeien. Met focus en lichtheid! Neem contact met me op via www.samenmetjorien.nl en dan hebben we morgen al een kort gesprek!

Ik neem komende 2 weken ook even een stapje van mijn computer. Dus jullie zien 18 mei pas weer een nieuwe Parel.
Wees mild en houd het speels.
Jorien

p.s. In deze ontspannen weken is het misschien ook een leuk om te ontdekken welk type leraar jij bent. En om te onderzoeken of dat is wat je wilt zijn… Doe hieronder dan de gratis test! Ontdek en heb plezier.

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
3 Shares
Share3
Share
Tweet