Hoe je je doel wel bereikt

Nog 1 minuutje…

Goedemorgen Trouwe Lezer,

De laatste Parel, voordat we de lange lome zomer ingaan. Fijn dat je ook deze weer leest om je week sterk te starten!

“Nog 1 minuutje en dan hebben jullie 8 minuten gestaan!”

What the f*!&^#@#k?!?!? ACHT minuten??

Rustig blijf ik ademen en me focussen. “Wie had dat gedacht”, bedenk ik me ondertussen met een glimlach, terwijl ik braaf in de kopstand blijf staan.

Een jaar geleden begonnen we in de zondagochtend Iyengar-yogales met het opbouwen van de kopstand. “We gaan naar de 10 minuten”, waren de ongrijpbare woorden van mijn docent. Ik kon me er niets bij voorstellen. Elke keer als ik er maar eventje in had gestaan, voelde ik mijn nek en schouders. Zou ik er ooit langer dan 1 minuut in kunnen staan, zonder over de grens van mijn lichaam heen te gaan?

Ongemerkt nam onze docent ons elke week weer mee de kopstand in. Iedereen in zijn eigen tempo. De ene week wat korter, de andere week ietsjepietsje langer. De ene week op je kop, de andere week op je schouders tussen twee stoelen in. Niet nadenken, gewoon netjes doen wat de docent zegt en vooral je eigen lijf blijven voelen.

En toen, toen was het ineens een jaar later. We zouden 7 minuten in de kopstand staan. Alleen dát al had ik als onmogelijk gezien!! Maar toen had die floeper van een docent er stiekem een minuutje bij gedaan en stonden we er ineens met z’n allen: 8 minuten.

Wouw… Hoe magisch blijft dat toch. Dat je weet wat je doel is en het in zulke kleine brokjes weet op te breken, dat je dus ook echt elke week een inieminie-stapje dichterbij je doel komt. Tot het moment dat je het bereikt hebt.

In mijn leven doe heel veel dingen op deze manier (alleen of met hulp) en bereik daardoor op lange termijn veel van wat ik voor ogen heb. Hoe werkt dat bij jou? Welke doel wilde jij afgelopen jaar bereiken? En heb je hem bereikt? Zo ja, hoe heb je die bereikt? Ging het ongemerkt omdat je het in heel behapbare kleine stapjes had opgedeeld?  Of heb je er hulp bij gevraagd? Zo nee, hoe heb je jouw doel uit het oog verloren? Heb je je lam laten slaan door de grootsheid van je doel en en wist je gewoonweg niet meer hoe je het bereiken moest. Of heb je te weinig concreet gemaakt wat je wilde?

Ik ben heel benieuwd! Neem de lange lome zomer om hiervoor na te denken en misschien gaan wij na de zomer wel samen aan de slag om jouw doelen op een overzichtelijke en concrete manier te bereiken. Lijkt me leuk!

In de tussentijd ga ik offline! Ik vertrek voor 6,5 week naar Frankrijk om mijn Franse Leven te leven. Er zullen zich heel veel Parels gaan voordoen, maar die deel ik komende tijd niet online… Ik ga even terugschakelen naar een langzaam en simpel leven. Vanaf 2 september zul je weer een nieuwe Parel van me lezen!

Heb een prachtige zomer; hoe je die ook invullen gaat. Liefs, Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet