Over veerkracht en teamgeest

Natuurlijk doet het pijn

Goedemorgen Trouwe Lezer,

Ook na gisteren is het gewoon weer een nieuwe maandag met een nieuwe start. Tijd voor de positieve mindset. Net zoals onze heldinnen die hebben.

Ja, natuurlijk doet het pijn. Bij jou, bij mij, maar zeker bij hen. Maar denk je dat ze zich er ook maar een tel door uit het veld hebben laten slaan? Dat ze er minder hard voor gaan vechten de volgende keer? Dat ze hun vibe rigoureus gaan omgooien?

NEE, natuurlijk niet. Onze Leeuwinnen hebben veerkracht en teamgeest. Echte teamgeest…

Onze Oranje Leeuwinnen, wat een heldinnen. Wat je ook van de technische kwaliteit van het voetbalspel van de dames vindt; de “deskundigen” hoor je keer op keer praten over het succes van deze dames. Namelijk: zij zijn een team!

“Doen de individuele kwaliteiten en technische finesse er dan niet toe?? Dat zijn toch dé succescriteria?”

Deels heb je gelijk. Want als jij nog geen deuk in een pakje boter kunt trappen, dan zul je het niet ver schoppen in het voetbalspel. Echter, als jij kwalitatief de beste speler van de wereld bent, dan is dat toch geen harde voorwaarde voor winst van je team. Wat de Leeuwinnen ons leren is dat ECHTE teamgeest je ECHT heel erg ver brengt.

Wat in een teamspel, zoals voetbal, namelijk het belangrijkste is:  Ben je een geoliede machine als team!?! Ken je elkaars kwaliteiten? Kun je elkaar groter maken dan wanneer in je eentje bent? Kun je met elkaar metaal the spirit hoog houden en daardoor je uithoudingsvermogen exponentieel vergroten? Ken je elkaar zo goed, dat je ziet waar iemand even extra ondersteuning nodig heeft of juist naar het toppunt geholpen moet worden. Kun je je eigen ego opzij zetten voor het gezamenlijke ego van het team? Kun je oprecht blij zijn als een ander uit je team “scoort”? Haal je persoonlijke voldoening uit de resultaten die je als team behaalt? Voel je je allemaal verantwoordelijk voor de dingen die je met elkaar doet en bereikt? En bovenal, kun je met elkaar het vertrouwen houden in elkaar en het doel? Heb je veerkracht?

Als je op al deze antwoorden een volmondig “ja” kunt antwoorden, dan kun jij onderdeel zijn van een professioneel en krachtig team. Jij kunt dan boven jezelf uitstijgen en daardoor als individu én team meer worden. Je kunt dan echt veel gaan bereiken.  Je wordt meer dan een team vol technisch volleerden ego-voetballers… je kunt boven de rest uitstijgen door je gezamenlijke onbreekbare mentaliteit.

Zo werken teams overal… Niet alleen in de voetbal-wereld. Dus vertel eens: Hoe sta jij in je eigen team? Hoe werkt jouw team?  Kun je elkaar meer maken?

Ik ben heel benieuwd! Keep up the spirit, heb vertrouwen en doe het gewoon! Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet