Jij bent een topartiest

Jij bent een topartiest

Welkom in het nieuwe jaar allemaal!!

Een leeg, schoon, fris en open nieuw jaar waarin er veel nieuwe avonturen en ervaringen op ons liggen te wachten… Ik kijk er naar uit ze met jullie te kunnen beleven!

Vandaag is de dag dat de meesten van jullie weer beginnen na een heerlijke vakantie vol lange donkere dagen en sociale ontmoetingen. Vandaag mag je weer je focus en concentratie aanzetten en vol nieuwe energie je groep meenemen richting de zomer. Het voelt altijd als de 2e helft…

Om deze 2e helft met een mooie zienswijze te kunnen starten, wil ik jullie vertellen over wat ik heb ontdekt tijdens het luisteren naar de TOP2000 van Radio 2: de lijst der lijsten tussen Kerst en Nieuwjaar.

Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis weten ongelooflijk veel over muziek en de achtergronden van al deze nummers en artiesten. Als je die verhalen allemaal rustig beluistert, lijkt er wel een patroon in naar voren te komen… Namelijk dat niemand van de artiesten er “even voor is gaan zitten om een wereldhit te schrijven”. Nee. Integendeel.

De hits ontstonden op de meest onverwachte momenten en is soms zelf in no-time op papier geknald. Het was er gewoon en kwam er ineens uit. Uit het hart.

Niet doordat de artiest zich ging aanpassen aan de heersende conventies die leefden bij de grote platenmaatschappijen. Niet door te doen wat de andere muziekanten deden. Nee, door te doen wat er diep vanbinnen ineens naar buiten wilde komen. En daar dan ook zelf helemaal in de geloven…

Ondanks dat menigeen in eerste instantie werd met hun nummer werd weggehoond bij de platenmaatschappij, bleek het nummer vaak ineens opgepikt en een succes te worden. De platenmaatschappijen konden zichzelf wel voor hun hoofd slaan.

De moraal van dit verhaal: geloof in jezelf en wat je doet. Er is geen “Wetboek” die voorschrijft hoe je het “beste” voor je groep kunt staan of moet samenwerken met je collega’s. Geloof ik je eigen bijdrage… in jouw creatiekracht… Je hebt niet voor niets voor dit vak gekozen. Hier liggen jouw talenten en laat ze er zijn. Volledig.

Wat zie jij als jouw unieke talent?

Heb een tof en rijk 2020 allemaal!

Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet