Onvergetelijk als Leerkracht

Even uit Beeld

Het is een tijd geleden… Maar ik leef nog! De laatste keer dat we contact hadden via deze weg, stonden we aan het begin van onze zomervakantie. Inmiddels zijn we een dikke vier maanden verder en is het alweer bijna kerstvakantie. Om maar weer een gouwe-ouwe cliché van stal te halen (die niet voor niets clichés zijn natuurlijk): “Wat vliegt de tijd en wat gebeurt er veel”.

Zo nu en dan is het nodig om eens uit de drukte en uit je geijkte gang-van-zaken te stappen om dingen anders te kunnen gaan doen. Om op deze manier dingen van een afstand te beschouwen, nieuwe wegen te verkennen en de tijd te nemen om ideeën te laten sudderen en uit te kristalliseren. Zo kun je nieuwe paden inslaan en andere mogelijkheden ontdekken. Paden en mogelijkheden die nu beter passen dan hoe je “het normaal altijd deed”.

Dat is wat ik de afgelopen tijd heb gedaan… Afstand nemen… Even uit het online beeld stappen, om zo veranderingen in mijn bedrijf in gang te kunnen zetten. Vandaar dat je even niets van me het gelezen.

Inmiddels ben ik namelijk bijna 4 jaar zelfstandig ondernemer. Op deze reis van Zelfstandig Ondernemer heb je veel te leren, ontwikkelen en te doen. Dat betreft niet alleen het inhoudelijk werk bij jullie op school, maar ook het zorgen dat de scholen mij kunnen vinden, zodat ze samen met me aan de slag kunnen en willen. Want zo simpel is het natuurlijk: zonder scholen heb ik ook geen leerkrachten of teams die ik kan coachen om Onvergetelijk te worden.

In Mijn Reis als ondernemer moet ik af en toe dus pas-op-de-plaats maken om te beschouwen welke kant het uitgaat en welke kant ik uit wilt. Soms alleen… soms met een coach voor mijzelf aan de zijlijn.

Niet alleen als ondernemer is het belangrijk om soms even “uit beeld” te gaan en pas op de plaats te maken. Nee, voor iedereen is dat belangrijk… even uit de snelstroom stappen en checken of je nog wel doet wat je wilt doen.

En in het bijzonder is het belangrijk voor jullie; de leerkrachten en schoolteams in deze bizarre corona-tijd. We zitten al een tijd op standje “overleven” en gaan maar door door door.
Logisch, maar als het te lang duurt raakt je je kompas kwijt.
Neem dus af en toe de tijd om “uit beeld” te verdwijnen.

Gelukkig word je binnenkort op je wenken bediend: de kerstvakantie (misschien wel 3 weken!)
Neem de tijd om uit Beeld te verdwijnen en de ruimte en stilte in je leven zijn werk weer te laten doen. Om de creativiteit en het simpele genieten weer te laten stromen. Om met nieuwe ideeën, mogelijkheden en een gekalibreerd kompas te starten in het nieuwe jaar.

In het nieuwe jaar zal ook ik weer terug zijn in mijn online leven; maandelijks en in nieuwe vorm. Ik kijk er naar uit…

Veel plezier Uit Beeld!
En wees onvergetelijk…
Jorien

p.s. Wil je het nieuwe jaar Onvergetelijk starten? Stuur me dan een bericht en we gaan samen aan de slag om vlammend het nieuwe jaar te starten.

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
44 Shares
Share44
Share
Tweet