Over de kracht van vooraf de boel regelen

Eén gasstelletje, alsjeblieft

“Jeh!!!” Als een kind zo blij stond ik een maand geleden weer bij de kampeerwinkel. Er moest een nieuw gasstelletje gekocht worden en ook caravanspiegels. Mijn alcoholtesters waren “over de datum” en mijn reflectoren achter op de caravan moesten vervangen worden. Mijn reisplan voor komende zomer was trouwens maanden geleden al rond.

Tsja, ik weet het. Ik ben er lekker op tijd bij. Maar voorpret is voor mijn al deel van de vakantiepret! Laat mij maar lekker…

Dit weekend ging mijn voorpret-feest gewoon keihard verder. Caravan uit zijn winterstalling halen, alle winterslaap uit mijn caravan poetsen en checken of alles nog in goede staat was.

Hoppa: klaar voor de start? Over 1,5 maand kan ik zonder problemen, verrassingen, oponthoud of last-minute-stress vertrekken naar het mooie Frankrijk!

“Jeetje, lekker overdreven!”, hoor ik je denken.

Of “Oh heerlijk! Dat doe ik ook altijd!” kan door je hoofd spoken.

Je kijk op de zaak maakt uiteindelijk niet zoveel uit. Wél wat je met de boodschap van dit verhaal doet.

Want…

Als jij voor je groep staat, heb jij dan van tevoren nagedacht wat je die dag wilt gaan doen?

Heb je de voorbereidingen getroffen die nodig zijn bij de verschillende activiteiten?

Heb je nagedacht naar welk doel je de groep aan het brengen bent? Wat is de rode draad?

Heb je bedacht welke kinderen iets extra’s van je nodig hebben? Of wie juist met minder toe kunnen?

Allemaal vragen die ervoor zorgen dat je vooraf het roer in handen neemt, zodat je onderweg niet onnodige stress, verwarring en onhandig gedoe tegenkomt. Allemaal vragen die ervoor zorgen dat je uiteindelijk met meer plezier, voldoening en energie je dag afsluit. Zonder dat je onderweg de “ANWB” hebt hoeven bellen.

Ik ben benieuwd wat jij vooraf allemaal doet om je dag, week en jaar lekker te laten draaien!

Laat je van je horen?

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet