Een eigen twist

Een eigen twist…

Als ik pauwenveren had, dan had ik ze afgelopen week fier opgestoken en was ik eens lekker gaan paraderen door de straat. Allemachtig wat was ik trots op die 4 leraren…

Wat was het geval… op een Haagse Binnenstadschool coach ik 4 leerkrachten tot Verbinders in hun school. Ze misten de tijd en aandacht met én voor elkaar. En als ze soms die tijd dan wél hadden, dan wisten ze daar niet de optimale waarde uit te halen. Werk aan de winkel, vonden ze.

Toen mocht ik ze gedurende een jaar coachen. Ik leerde ze de vaardigheden en theoretische kaders van het werken met groepen en het inzetten van intervisie. Ook ging ik ze on-the-job coachen, zodat ze het geleerde direct konden toepassen in hun eigen groep met collega’s.

Het resultaat was afgelopen week niet te ontkennen! Bij alle 4 zag ik:

– Een zelfverzekerde krachtige leider met een groep collega’s werken

– Plezier

– Aandacht

– Collega’s die hun kennis en ervaring op een effectieve en waardevolle wijze konden delen met elkaar.

– Eigenaarschap: ze hadden allemaal een eigen twist aan de theorie en vaardigheden gegeven. Een twist passend bij henzelf en bij hun groep.

Als jij zo’n groei zou zien, zouden jouw pauwenveren daar toch ook van gaan staan?

Dan kun je toch heerlijk een stap achteruit doen en ze loslaten…

Hoe benutten jullie als collega’s de tijd met elkaar?

Halen jullie optimaal de waarde en aandacht uit die momenten met elkaar?

Ik ben benieuwd!

Groetjes, Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet