ode aan de kotsende kip

De kotsende kip

Dit keer een Ode aan De Kotsende Kip… Ook wel onze meiden-vriendinnengroep van de middelbare school. (Tjsa, als je in die periode regelmatig bij een foute lokale Italiaan gaat eten met elkaar en ze schenken daar foute wijn uit een karaf in de vorm van en kip… en de wijn loopt door zijn mond je glas in… dan is de naam zomaar geboren. Als puber vind je dat hilarisch… en dat vinden we eigenlijk nog steeds ;-p)

Maar goed, een korte ode dus.

Afgelopen week waren we, na ruim 25 jaar vriendschap, met deze meidenbende in Spanje. En dat was geweldig fijn… De onvoorwaardelijke liefheid naar elkaar. De gedeelde lol. De intentie om het met elkaar fijn te hebben en je eigen aandeel daaraan willen leveren. Het respect voor elkaar en elkaars gekkigheidjes. De wil om te genieten van wat er samen is. De tijd willen nemen voor elkaar. De oprechte aandacht naar elkaar.

Dat is heel bijzonder… en dat maakt dat het 4 dagen lang fijn was, zonder irritaties, gedoetjes en ergernissen. Gewoon ontspannen genieten. Hoe bijzonder is dat?!?! Dat je zolang samen kunt zijn en zolang volop geniet met en van elkaar. Ik vind dat bijzonder en weet dat dat niet vanzelfsprekend zo is.

Daar wil ik er extra bij stilstaan. Daar wil ik extra van genieten. Daarom heb ik dit ook tegen de Meiden gezegd.

Niet alleen verstevigt dit onze relatie nog meer… maar alles wat aandacht krijgt groeit. Dus hoe meer we hier bij stil staan, hoe vaker dit zal gebeuren.

Wanneer heb jij voor het laatst aan iemand laten weten wat je waardeert in hem of haar? Wat was het effect ervan?

Ik ben heel benieuwd. Laat je van je horen? Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet