De kijk van de reiziger

De Kijk van…de Reiziger

De hele maand zijn we al bezig met het verbreden van onze Kijk. We kunnen hier natuurlijk oneindig mee doorgaan (neem een museumjaarkaart, ga naar het theater, lees boeken, kijk films), maar ik denk dat de boodschap duidelijk is…
Dus op deze laatste maandag van maart is dit de laatste Parel over de Kijk van… Deze week de Kijk van de Reiziger. De Kijk waarin alles eigenlijk samen komt.

Het gros van de mensen doet het: reizen. Zeker nu we de winter achter ons hebben liggen, is iedereen volop plannen aan het maken voor een nieuwe reis in de grote zomervakantie. Ver weg of dichterbij huis… Het maakt niet uit. Je gaat naar een andere omgeving, waardoor er andere dingen gebeuren. Dingen waardoor je een gelukkiger mens wordt.

Wat je tot een gelukkiger mens maakt door te reizen?

– Je gaat de dingen weer in perspectief zien. Door de afstand tot thuis worden je problemen ineens minder groot. Zijn zijn ook vaak niet groot… Maar dat zie je alleen als je er echt letterlijk afstand tot neemt.

– Je gaat daarnaast je dagelijkse leven thuis weer waarderen. Als je op reis bent, is niet alles vanzelfsprekend en moet je meer je best doen om je dagelijkse portie eten te krijgen of een lekkere douche te pakken. Als je dan weer thuis komt, kun je de luxe van thuis weer echt waarderen.

– Het begrip tijd doet er op reis niet meer toe. In Nederland gaat alles maar snel snel snel en ligt alles in schema’s en afspraken vast. Op reis bestaat dat allemaal niet meer. Je bent relaxt en alles komt zoals het komt. Heb je honger? Dan ga je eens op zoek naar wat te eten. Schijnt de zon als je wakker wordt? Trek je je bikini aan en duik je het water in. De rest van de dag rolt zich ook vanzelf wel voor je uit. Niemand die zich druk maakt… en ondertussen doe je precies waar jij behoefte aan hebt. Zou je vaker moeten doen 🙂

– Reizen gaat niet vanzelf en is niet voorspelbaar. Je komt vanzelf uitdagingen en avonturen tegen. De dingen gaan anders dan je gedacht had. En dat… dat gebeurt thuis niet zo snel… Op reis gebeurt het zelfs dagelijks. Effect? Je komt uit je comfort-zone en maakt jezelf flexibeler. Je krijgt meer zelfvertrouwen en plezier. Je verbaast jezelf waarschijnlijk over waar je allemaal toe in staat bent.

– Je ontdekt nieuwe plekken, waardoor je je weer gaat verwonderen en verbazen. Je brein gaat ter plekke groeien en je wordt weer creatiever.

– Je komt nieuwe mensen tegen met nieuwe verhalen. Je verbreedt je kijk op het leven, maar ervaart ook weer hoe fijn en leuk het is om weer écht contact te maken met mensen i.p.v. in de virtuele wereld te leven.

Ik heb ook dit jaar weer voldoende reizen gepland staan. Want dan ben ik op de toppen van mijn kunnen. Dan voel ik me zo rijk en sterk. Of dat nu is als ik met mijn caravannetje door Frankrijk toer of in een huisje in Nederland vertoef of dat ik op stedentrip ga in Madrid of dat ik weer heerlijk naar Azië ga… ik voel me sterk, gelukkig en blij met de mensen om me heen.

Wees ook nieuwsgierig en ga het aan.
Reizen zorgt voor inspiratie.
Inspiratie zorgt voor groei.
Groei zorgt voor een opener kijk naar de wereld
Een opener kijk naar de wereld zorgt voor meer échte connectie met elkaar.
Meer échte connectie met elkaar zorgt voor een gelukkiger, vrijer, mooier en lichter leven.
Want uiteindelijk gaat het daar om: er samen een mooi leven van maken hier.

Maar nu weer terug naar ons leven hier:
Hoe kun je op avontuur met je eigen klas?
Hoe kun je jullie zelf af en toe uit het vaste stramien halen?

Ik ben benieuwd!
Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet