De kijk van de onverwachte ontmoeting

De Kijk van… de Onverwachte Ontmoeting

Vorige week zijn we begonnen met een serie Parels. Thema van deze serie: “De Kijk van…” Want zoals ik al schreef: smullen doe ik er van, van andermans verhalen en perspectieven. Ontdekken hoe een ander naar de wereld kijkt. Hoe een ander met bepaalde vraagstukken omgaat. Hoe een ander geniet van zijn leven. Door het verhaal van een ander te willen horen, verrijk je jezelf ter plekke met levensgeluk. Door jezelf een breder perspectief te geven, sta je opener en vrijer in het leven. Dat is nu eenmaal zoals het werkt. Deze week gaat het over de “De Kijk van de Onverwachte Ontmoeting”. De Onverwachte Ontmoeting en het Onverwachte Gesprek. Het is zo klein, simpel en makkelijk, dat deze perspectief-verrijker makkelijk over het hoofd gezien wordt. Daarom krijgt hij vandaag het voetlicht. Zoals jullie weten, ga ik vaak naar yoga. Als het even kan, vertrek ik lopend vanuit huis naar de studio. Elke keer een ander paadje pakkend en door de ramen naar binnen kijken; overal speelt zich binnen een ander verhaal af. Maar ook op straat gebeurt er genoeg… Steevast passeer ik namelijk een oude Scheveninger, die op het bankje voor zijn huis zit. Weer of geen weer (nou, vooruit, met regen zie ik hem niet…). Ik vond dat mooi, zo’n geleefde man die er voor kiest om buiten te gaan zitten om naar het leven te kijken wat hem passeert. Op een keer kon ik het niet laten om hier iets van te zeggen: “Jeetje, ik zie u elke keer op dit bankje zitten te genieten. Wat fijn!” Zo simpel ontstaan dus onverwachte ontmoetingen met hun onverwachte gesprekken. Want ineens werd ik meegenomen in zijn levensverhaal en kreeg ik uitspraken als “een heel leven buiten gewerkt”, “ik kan echt niet binnen zitten”, “mijn vrouw kan gerust de hele dag zonder buitenlucht. Ik begrijp dat niet” te horen. Geweldig. Op dat moment kreeg De Man op het bankje een gezicht en een verhaal. Ik werd deelgenoot van een stukje leven wat zich paralel aan mijn leven afspeelt. Veel mensen zullen de Onverwachte Ontmoeting met het Onverwachte Gesprek wel kennen. Vaak gebeurt dit tijdens het maken van een reis. Op de een of andere manier staat eenieder er dan meer open voor. Maar kijk eens of je de Onverwachte Ontmoeting ook dichtbij huis kunt vinden. Of je de Onverwachte Ontmoeting jouw perspectief en begrip naar anderen ook hier kunt laten gebeuren. Je zult verrast staan wat je allemaal beleven kunt… En om dan nog maar even de koppeling naar jouw werkvloer te leggen: Hoe verdiep jij je in de verhalen achter je collega’s? Hoe leer jij hen beter kennen en vergroot je je begrip? Ik ben benieuwd. Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet