De kijk van de man met de microfoon

De Kijk van…De Man met de Microfoon

Vandaag de 4e aflevering in de serie “De Kijk van…”. Want als we onze kijk verbreden, ons perspectief vergroten, dan ontdek je een rijker en vrijer leven. Een leven met meer echte connectie met anderen. Een leven wat zich aangenamer voor je uitrolt. Dat is nu eenmaal zoals het werkt.

Vandaag weer een simpele manier om jezelf uit te dagen om je perspectief te verbreden. Namelijk door het luisteren van een podcast; hoe simpel en toegankelijk wil je het hebben? 🙂 Koptelefoon op je hoofd en laat je verwonderen. Echter….Podcast-land is groot. Heel groot en heel breed. Daarom pik ik er één programma voor je uit, die me keer op keer doet verrassen door zijn simpelheid, puurheid en herkenbaarheid; “De Man met de Microfoon”.

In deze podcasts gaat het over echte en bijna echte verhalen uit een stadswijk. Chis Bajema rijdt met zijn oranje bus door Amsterdamse wijken op zoek naar gewone en ongewone verhalen.

En die vindt hij. Altijd…
Oftewel, deze week “De Kijk van Chris” (of de man met de microfoon.. zo je wilt…).

Chris ziet overal verhalen. Zo bevond hij zich pas in de bibliotheek. Een plek waar hij zelf normaal niet vaak komt, maar waar zich een geheel eigen leven bijkt af te spelen. Hij dompelt zich erin onder en gaat er dagelijks naartoe. Hij ontdekt dat er mensen zijn die hier echt elke dag komen en hier dan ook een groot deel van hun dag zitten. Het zijn mensen met hun eigen rituelen (koffietje, krantje, boekje en naar huis…). Mensen met hun eigen geleefde leven vol lessen. Door vaak in de bieb te zijn, wordt Chris een vertrouwd gezicht en wil een aantal van deze bezoekers hun levensverhaal graag delen met hem.

Het blijft me keer op keer verbazen hoe makkelijk en snel mensen hun verhaal vertellen. Iedereen heeft ten diepste toch echt de behoefte om gehoord en gezien te worden. Chris voldoet aan die behoefte op een geheel eigen wijze. Met een verbazingwekkende nuchterheid en simpelheid maakt hij de mooiste verhalen in de mensen los. Met zijn creatieve en humoristische inslag weet hij ervoor te zorgen dat de luchtigheid aanwezig blijft, maar de mensen altijd compleet in hun waarde blijven. Je soms stil achterlaten.. je soms doen huilen van het lachen. Maar je altijd doen verbazen: “oh, zo kan het leven dus ook?!”

Fantastisch om zoveel levensverhalen en perspectieven te kunnen horen. Heerlijk om te ontdekken hoe Chris de verhalen naar boven haalt en het échte contact kan leggen. Mooi om dar wat van mee te kunnen nemen in je eigen levenshouding.

Maar nu jij:
Hoe geef jij je bekende en onbekende collega’s het gevoel dat hun verhaal er toe doet?
Hoe laat je jouw leven verrijken door het verhaal van de ander?

Ik ben benieuwd!
Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet