Dat werken aan een professional cultuur zo gaaf is

Dat werken aan een professional zo gaaf is

Elke week wil ik samen met jullie de week beginnen met iets moois uit het leven!

Deel wat je delen wilt… want feestjes vier je samen.

Mijn Parel van Week 15 is:

Afgelopen week was ik aan de slag met coaching-on-the-job bij intervisoren op een Haagse Basisschool. Nadat ik deze leerkrachten had uitgerust met de juiste bagage om hun eigen intervisie-bijeenkomsten te gaan vormgeven, konden ze officieel aan de slag als intervisor. De één een beetje zenuwachtiger dan de ander, maar allemaal vol goede zin en vertrouwen.

Ik was bij elke eerste intervisie-bijeenkomst aanwezig als deelnemer van de groep. Het was prachtig om te zien hoe elke intervisor zijn eigen kleur en toon gaf aan de bijeenkomst, terwijl de rode draad overal hetzelfde was. Gedurende de bijeenkomst kon ik interventies doen om de intervisor een volgende groeistap te bieden of om het groepsproces te versterken. Je voelt het al aankomen: elk van de bijeenkomsten was een groot succes.

Zonder erom te vragen gaven de deelnemers van de intervisiegroepen (leerkrachten en IB’ers) stuk voor stuk aan (met verbazing en grote ogen) dat de waarde van deze nieuwe vorm van intervisie zo groot was. Door op deze manier tijd te nemen voor elkaar, ontstond er begrip, gedeeld leed, gedeeld plezier, wezenlijke vervolgstappen.

Vertragen en luisteren. Echt luisteren. Dat bleek de kern van hun woorden.

Ze bekrachtigden elkaar en meerwaarde van de rol van de intervisor werd uitgelicht. Gedeelde verantwoording ontstond ter plekke. De start van verdere gezamenlijke groei en ontwikkeling.

Dat is een professionele cultuur… Dat zien gebeuren en kunnen faciliteren… dat maakt mij gelukkig.

Dat zien gebeuren… dat faciliteren… dat maakt mij gelukkig.

Wat is jouw parel?

Deel jouw Parel van de Week met plezier.

Ik ben benieuwd…D

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet