Maak je eerste stap

Als een streepje door Den Haag

Goedemorgen Trouwe Lezer,

Afgelopen periode heeft het nogal veel geregend (en daarmee maak ik zelfs nog een lief understatement over de hoeveelheid water die wij te verduren hebben gehad…) Niet alleen heeft het ontzettend veel geregend, ook ben ik tijdelijk verhuisd naar het Westland om de periode te overbruggen tussen mijn oude huis en mijn nieuwe huis. En, je weet, er liggen toch best wat kilometers tussen Den Haag en het Westland. Overbrugbaar, maar toch…

“Ja, lekker boeiend, Jorien… Wat maakt mij dat allemaal uit?”

Nou dat zal ik je zeggen: Ik heb de afgelopen 2 maanden vooral in de auto gezeten, omdat ik werk in Den Haag en omstreken. Als je daarnaast zet dat ik ongelukkig word van veel binnen (en dus in de auto) zitten, dan is de receptuur voor twee wat-knorrige-maanden compleet.

“Nou, dat is vervelend voor je. Maar wat kan ik daarmee dan?”

Mijn overtuiging en levenshouding zijn dat je op heel veel aspecten van je leven invloed kan uitoefenen. Zoals de mindset die je bij jezelf kunt tripleren. Aangezien deze knorrige gemoedstoestand flink mijn neus uitkwam, heb ik bedacht wat ik nodig had om dit patroon te doorbreken.

Slotsom:

– droge periodes (jaja, extern en niet te beïnvloeden. Of wel?)

– een voertuig waarmee ik me relatief snel kan verplaatsen en toch buiten kan zijn (intern: dit is te regelen)

– een dosis doorzettingsvermogen (intern: geen gebrek aan bij mij. Dus te regelen)

Nadat ik dit wist, was de oplossing snel gevonden!

– de weer-app in de gaten houden om droge periodes te spotten (dus toch een manier om er grip op te krijgen)

– de electrische fiets van mijn moeder opladen om de droge periodes effectief te kunnen benutten en in de buitenlucht naar mijn afspraak te karren. Als een streepie-zo-snel door Den Haag!

Effect:

– knorrig humeur lost, lichte mindset vindt zijn weg weer

– Vanuit deze stappen volgen ineens veel meer mogelijkheden en openingen! Ik heb nu bijvoorbeeld mijn eigen fiets achterin mijn auto gelegd. Als ik dan toch vertrokken ben met mijn auto en het wordt ineens droog, dan kan ik gewoon mijn auto parkeren en de fiets op springen!

Wijze les: Kom in beweging en maak de eerste stap.  In beweging komen de oplossingen en mogelijkheden vanzelf.

Nu jij: Wat doe jij om uit je (negatieve) spiraal te komen, thuis en/of op je werk? Welke eerste kleine stap heeft jou geholpen om in beweging te komen?

Ik ben heel benieuwd en kijk uit naar jullie reacties! Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet