De regenboog als reminder

Allemachtig prachtig die regenbogen

Afgelopen weken heb ik meer regenbogen dan ooit gezien.

Ik blijf dat iets magisch vinden; die “onnatuurlijk” kleuren, die vorm, dat lichte gevoel tegen die grijze lucht terwijl de regen op je gezicht drupt… Onwerkelijk bijna.

Die regenboog is voor mij een belangrijk symbool en dat wil ik graag met je delen.

Hij staat voor mij namelijk voor de herinnering aan je eigen kern; je natuurlijke kracht en kwaliteiten. Dat klinkt misschien wat zweverig voor je. Maar lees nog maar even door.

Je kent het allemaal wel; van die periodes dat het allemaal wat grauwer en voller is in je leven. Dat er weinig sprankeltjes zijn en je hoofd vol is met gedachtes. Alles lijkt dan overdekt met grijze wolken. Je stralende lichte kern lijkt dan gewoon weg te zijn.

Maar, net als de zon, is jouw stralende kern (ook wel je kracht en kwaliteit… of die momenten dat je niet kapot te krijgen bent en mega in flow bent…) nooit weg! De zon is er altijd!!! Het enige waardoor je denkt dat het er niet meer is, is als het heel lang bewolkt is. Oftewel, als je te lang in drukte en stress begeeft en de gedachtes over “wat allemaal moet” de overhand krijgen.

Maar dan is daar onverwacht ineens de regenboog. De regenboog die er alleen maar kan zijn, omdat de zon de wolken-met-zijn-waterdruppels beschijnt. De zon is niet weg… jouw stralende kern is ook niet weg…

Laat de regenboog je reminder zijn, dat de zon en jouw stralende lichte kern er altijd zijn. Dat je gedachtes maar tijdelijke zijn.

Hoe mooi is dat!

Ik vind dat een geruststellend inzicht.

Iets wat vertrouwen geeft in jezelf en rust in je lijf.

Zoek wat vaker bewust je eigen zon op.

Kijk eens wat er dan gebeurt met de wolken.

Mooie week,

Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet