Beeldcoach - onderwijs - Samen met Jorien

Het is een soort cultuurshock

Zoals we allemaal inmiddels wel ervaren hebben, is het leven vanaf 16 maart in een grote ontregeling gebracht. Of zoals Jitske Kramer het zo mooi kon vertellen: “Het is een soort van cultuurshock binnen je eigen cultuur met de daarbij behorende effecten. Alles is anders en je weet even niet meer wat jou de veiligheid en structuur biedt die we allemaal zoeken als mens. En dat vergt bakken energie.”

Zelf heb ik dat natuurlijk ook ervaren. Als ik terugkijk op de eerste weken van onze “lock down” kan ik me bijna niet meer voorstellen dat ik zo moest wennen aan het leven waar we nu al weken in leven. Eigenlijk is dit “nieuwe leven” inmiddels weer de veilig omgeving geworden, die je nodig hebt om lekker in te functioneren. De omgeving die geen bakken met energie meer kost.

Maar elke dag of week komt er weer een stukje onbekende ruimte terug in je huidige, bekende leven. Elke keer als er bijvoorbeeld een persconferentie is geweest, moet je de nieuwe informatie weer een plekje geven. Het zet de boel namelijk gewoon weer (een beetje) op zijn kop.

Dat vraagt tijd en aandacht voor jezelf en je naasten. Tijd en aandacht om de boel weer een plek te geven en eigen te maken. Om de “cultuurshock” weer te verwerken. Daar is letterlijk ruimte en energie voor nodig…

Hoe geef jij jezelf die tijd en energie om elke keer weer een nieuwe, vertrouwde wereld voor jezelf te creëren?
Hoe zorg jij dat je keer op keer de cultuurshock een plek geeft en zorgt dat je het weer eigen maakt?

Ben heel benieuwd naar jouw tip & tricks!
Deel ze en laat de anderen hier ideeën uit opdoen.

Mooie week,
Jorien

p.s. Vind je het lastig om met de constante veranderingen om te gaan? Dan help ik je graag met het vinden van je houvast. Stuur me een berichtje, dan gaan we snel samen aan de slag.
Of doe de test en ontdek welk type leraar jij bent in deze roerige tijd…

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
2 Shares
Share2
Share
Tweet