KvK 68309554 | Algemene Voorwaarden | Privacy-verklaring

© 2017 Jorien Termond

Den Haag

Aangesloten bij: NOBCO | AIT | LBBO

Grafisch ontwerp en websiteontwikkeling: 

www.dewinkelvanwinkel.nl

ERVARINGEN MET JORIEN

Marge van Gardingen

Intern Begeleider, Basisschool de Springbok

Voor dat wij aan het traject begonnen, had ik wel vertrouwen in jou en mij, maar was ik best wat angstig naar de reactie van mijn omgeving. Hoe zouden zij met mijn ontwikkeling omgaan? 

Maar wat bleek in de loop van het traject: de omgeving deed me steeds minder. Ik kan nu veel meer de dingen laten daar waar ze horen. Daar waar ik geen invloed op uit kan oefenen, kan ik nu beter laten rusten. Ik ben me bewust geworden dat ik me onhandig voelde en weet nu dat ik gewoon mezelf kan zijn. Ik sta aan het roer en bepaal mijn leven. Dat geeft mij een krachtig gevoel.

En Jorien, ik vind het echt knap van je dat je uit de veelheid van mijn woorden altijd de essentie kon halen.

Esther Korving

Leerkracht groep 3, basisonderwijs

"Moet ik na 30 jaar werken in het onderwijs nog eens naar beelden van mezelf gaan kijken?" was mijn eerste reactie, toen we aan het traject zouden beginnen. "Moet ik dat nou echt gaan doen?"

Maar het was werkelijk een eye-opener! Ik heb er zoveel van geleerd en zou het iedereen aanraden!

Je leert zo anders naar jezelf kijken en leert zoveel over jezelf.

Nikki Slagter

Recruiter bij KEKZ, kinderopvang

Met haar energieke en vrolijke voorkomen maakt Jorien makkelijk contact en kan ze goed achterhalen wat de achterliggende hulpvraag is.

Sandra de Booij

Leerkracht groep 6, Basisschool de Springbok

Alle leerkrachten met een gedragsproblematische leerling zouden met jou aan de slag moeten! Aan het begin had ik namelijke echt een moedeloos gevoel. Ik dacht letterlijk: “KAK, ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen en mijn trukendoos is leeg!”

 

Toen kwam jij met je frisse blik. Je zag waar de mogelijkheden lagen én wat er allemaal wel al werkte in wat ik deed… Ik kreeg weer het gevoel van “Oh, ik heb toch ook wel al heel veel goede dingen met hem gedaan”.

Dat zie je namelijk zelf niet meer! Dat vond ik wel heel erg fijn. Dat maakte dat ik weer vertrouwen kreeg in mijn eigen kunnen.

Margit de Lange

Senior HR Consultant at Van Hek & Lelieveld Finance & HR / HR Kinderopvang

Als ik aan Jorien denk dan komen als eerste Passie voor haar vak, Sprankeling, Verbinden, Enthousiasme, Doorzetten en Positiviteit naar boven..… Ik heb Jorien leren kennen vanuit mijn rol als recruiter in de kinderopvangbranche. Ik geloof heel erg dat Jorien veel kan betekenen voor pedagogisch medewerkers en teams. Ik gun Jorien èn kinderopvangorganisaties een mooie samenwerking. Haar ervaring in het basisonderwijs kan daarbij zo goed van pas komen. De uitstraling van haar website en alles wat ik lees over wie Jorien is en wat zij kan betekenen is voor mij zó herkenbaar.  Zoek je als kinderopvangorganisatie flexibele ondersteuning in pedagogische coaching (IKK)?  Of heb je een andere coachvraag? Jorien kan met een frisse kijk vast en zeker verder helpen. 

Esther Klok

Leerkracht Basisonderwijs

Toen ik met Jorien in aanraking kwam, fietste ik al tijden met lood-in-mijn-schoenen naar mijn werk. Ik had geen energie meer om extra activiteiten te verzinnen voor de kinderen en ik zat in een vicieuze cirkel met de groep. Ik zag niet meer wanneer de kinderen positief op me reageerden. 

 

Voorafgaand aan het beeldcoachingstraject was ik enthousiast, maar ook sceptisch: dit kon toch geen positieve invloed gaan hebben op het gedrag van de kinderen? Maar toen ik al die momenten zag dat ik in mijn kracht stond en het positieve effect daarvan zag op de kinderen, werden mijn ogen geopend. Na een aantal sessie was mijn blik op de klas en mijn eigen handelen echt enorm veranderd. Ook ben ik de dingen echt anders gaan doen. Jezelf bekijken is aan het begin wel onwennig, maar het leert je echt om anders te kijken naar de situatie en je eigen aandeel en handelen. Ik heb hierdoor mijn vicieuze cirkel weten te doorbreken.

Jorien is een ontzettend fijn persoon om een beeldcoachingstraject mee te doorlopen. Ze is rustig en empathisch. Ze coacht je naar je eigen doelen, zonder te oordelen.

P.K.

Leerkracht groep 4, basisonderwijs

Er werd door de directie tegen mij gezegd dat ik weer in mijn kracht moest komen. Ik dacht toen alleen maar: “BLEH!! Ja hoor. Tuurlijk”.

 

In de loop van het traject, ontdekte ik dat het inderdaad echt zo was… Ik moest meer in mijn kracht komen. 

Ik ontdekte dat de aan- of afwezigheid van factoren van buitenaf (zoals de druk van de toetsen) niet bepalend moesten zijn voor het voelen van mijn kracht. Ik ontdekte dat mijn kracht juist van binnenuit komt. Doordat ik de dingen anders ben gaan zien en doen, sta ik nu weer stevig en sterk voor de groep.

Janneke Vandeursen

Leerkracht groep 3, Basisschool de Springbok

Mijn collega kwam laatst naar me toe en zei: "Is Jorien ook niet iets voor mij? Want ik zie zoveel verandering bij jou..."

Ds. W.E. den Hertogschool

Schoolteam

Jorien weet de juiste vragen te stellen, waar dat nodig is. Haar net-even-andere-invalshoek was erg waardevol. 

Jorien is integer en respectvol naar de leerkrachten, ouders en kinderen. Onze leerlingen vonden het altijd super leuk om met haar samen te werken. Trouwens Jorien; je hebt humor!

Monique Los-Labrie

P&O adviseur en recruiter bij KEKZ, kinderopvang

De eerste indruk die ik van je kreeg, is dat je een bruisend en energiek mens bent. Je hebt een fijne uitstraling en bent inlevend, maar ook direct en een aan/doorpakker.

Kamini Stam

Moeder van C. (HAVO-3, 14 jaar) / Yogadocent & Masseuse, Amsterdam

Toen mijn dochter en haar school op een doodlopend pad liepen, was ik op zoek naar andere manieren waarop zij wel constructief verder konden gaan. Toen dacht ik: "Jorien! Ik moet gewoon Jorien bellen." Ik vind het namelijk zo goed dat jij heel neutraal kunt blijven, ook als je weet welke meningen er bij de verschillende partijen spelen. In een gesprek kun jij alle kanten van het verhaal meenemen en je erin inleven. Ik denk dat dat essentieel is in het werk wat jij doet. Jij bent daar heel sterk in: in iedereen zien...in ieders aandeel zien en daar een goede reflectie op geven. Jij komt mensen tegen in situaties waarin zij met iets zitten. Ze hebben dan de behoefte aan een luistert oor en dat bied jij.

“Wat hebben we nodig voor groei" is iets waar ik sinds ons traject nog altijd aan denk.

 

M.S.

Leerkracht groep 3, Basisonderwijs

Na een lange tijd met veel plezier en passie in het onderwijs gewerkt te hebben, leek dat gevoel opeens zo ver weg en ongrijpbaar geworden. Ik zag het niet meer helder. Hoe deed ik het? Hoe kwam ik over op de kinderen? Gaf ik nog wel wat ze nodig hadden? Hoe krijg ik mijn plezier weer terug? Hoe combineer ik privé en werk? Allemaal vragen die door mijn hoofd speelden.

Jorien kan goed luisteren, vertrouwen geven, zet je aan het denken en schept rust. Kortom alles wat ik nodig had. Al heel vlot waren mijn vragen beantwoord en kon ik weer verder. Ik kan het een ieder aanraden die praktisch aan de slag wil met de vragen die je hebt.

Sharda Rahmit

Leerkracht Basisonderwijs

In het begin had ik best wat twijfels over een coachingstraject met jou. De IB’er had me gezegd dat ik dit moest gaan doen, maar ik dacht: “Wat gaat zij doen? Gaat zij mij helpen met begeleiden van het kind?” Ik was bang dat ik veel handvatten zou krijgen, die niet zouden gaan helpen. Ik vind namelijk dat ik al heel veel dingen heb uitgeprobeerd en heb al zoveel van dat soort tips gehad.

 

Maar al snel was ik om. Echt, Jorien, in een woord Fantastisch! 

We hebben sámen een plan opgezet. Een concreet en uitvoerbaar plan, perfect toegesneden op de leerling en mijzelf. Duidelijk. Helder. Kleine doelen, die ik kan bereiken. Het werkt!
Wat voor mij ook belangrijk was in de coaching, was dat ik heel vrij en open met jou kan praten over het gebeuren in de klas. Dat vind ik heel fijn en bijzonder.

José Oosterheert

Ex-collega Onderwijsadviseur en Beeldoach

Je hebt het lef om dingen te bevragen. Daarmee heb je anderen en mijzelf veel inzicht gegeven. Bijvoorbeeld dat je mij hebt laten ervaren wat het brengt als je dingen bevraagt. Maar ook dat het nemen van nieuwe stappen ervoor zorgt dat je weer in je kracht komt. Daar ga ik nu ook voor: Dromen volgen! Hulp vragen! Verbinding zoeken!

Diana Parlevliet

Intern Begeleider

Jorien kan nieuwe processen uitstekend begeleiden in een team. Ze is in staat om het zelfvertrouwen van leerkrachten te vergroten, out-of-the-box te denken en uitdagingen aan te gaan om op een andere, maar verantwoorde wijze, vorm&inhoud te geven aan onderwijsvernieuwing.

Daarnaast is Jorien een kei in het vinden van de juiste balans in sociale interactie. Zij weet goed in te spelen op de gevoelens, vragen en weerstanden van leerkrachten, ouders en leerlingen, die zich voordoen in veranderprocessen. Zij weet de juiste toon te gebruiken in gesprekken en brengt coaching succesvol tot een einde. Dit komt door haar rustige en verstandige kijk op de zaak… door haar geduld, intelligentie en aangeboren relativeringsvermogen… Jorien is een energieke persoonlijkheid, hartelijk, warm en betrokken. Zij weet te verbinden en zelfvertrouwen te creëren voor de langere termijn.

 

Elly Buitelaar - Papastoikou

Voorheen Kleuterleidster

Er ging een dankbare energie van uit en dat heeft mij geholpen. Zo voel ik dat. Dat wilde ik je even laten weten... Nu ben ik aan het nadenken over de toekomst en de stappen die ik daarin zetten ga. Dus: bedankt voor je positieve energie.

 

Finn van Renssen

Samen met Vonne van Renssen: Levensgenieters en delen dit graag op B&B -Mini camping "Mas de la Pauze” aan de voet van de Mt.Ventoux

Ik vind je een aanwinst voor deze aardbol en je inspireert mij om wat van het leven te maken.

Joske Wasbauer

Vriendin vanaf het begin van ons leven

 Je staat heel open in het leven en dat straal je op een aanstekelijke manier uit. Wanneer je jou ontmoet, dan geef je de ander altijd iets moois mee. Dat gebeurt door je openheid, je intens luisterend oor, je puurheid. Maar ook lijkt het wel of je een derde oog hebt, voor net dát stukje wat niet iedereen ziet. Maar jij wel. Je bent creatief, hebt enorm veel daadkracht en werkt met volle aandacht. Je geniet met volle teugen en enthousiasme van het leven.

Please reload