Over hoe je leert

De dino keek me akelig boos aan

“Joriehien!!! Het groene kleine vierkantje!!!” “Ohja, sorry, ik nam even een hapje taart.” Snel grabbel ik door het bakje met de kleine lego stukjes. “Hier is hij is!”

Nog voor mijn ogen het kunnen registeren, heeft mijn jarige neef het stukje al een plek gegeven in de dino die we aan het bouwen zijn; zijn kersverse verjaardagscadeau. Als ware doketerassistent ben ik verantwoordelijk voor het aangeven van de kleine lego-stukjes, zodat hij het bouwsel nóg sneller in elkaar kan knallen. Met stijgende verbazing kijk ik hoe hij het voor elkaar krijgt; zo snel en zonder ook maar een foutje te maken. Binnen mum van tijd staat er een groene lego-dino met scherpe tanden op tafel, die me akelig boos aankijkt. Ik ben licht verbaasd; vroeger bouwde ik andere dingen van lego. Gewoonweg omdat we alleen maar rechttoe-rechtaan blokjes hadden om mee te bouwen. Maargoed, anyway…

Dyslexie heeft hij… mijn neeffie… en niet te zuinig ook. Geef hem letters en hij loopt vast. Geef hem ervaring, ruimtelijk inzicht, doen, vertel verhalen en hij leert als een malle. Hij is gezegend met een topmeester, die ziet hoe hij wel leert. Hij heeft ouders die snappen wat hij nodig heeft om zijn talenten te laten groeien. En ook niet geheel onbelangrijk, hij weet zelf waar zijn mogelijkheden liggen.

Hoe kijk jij naar de kinderen in jouw groep? Moeten ze allemaal voldoen aan het standaard-plaatje wat wij over leren de wereld in geslingerd hebben? Of stem jij af op hun individuele leerstrategieën? En weet je hoe jijzelf het beste leert? Op welke manier maak jij nieuwe dingen het snelste eigen?

Ik ben heel benieuwd! Laat je van je horen? Jorien

Gratis test: Weer tijd voor je leerlingen

Coaching om de leraar te worden die je wilt zijn.

In het kader van mijn dienstverlening verwerk ik persoonsgegevens. In de privacyverklaring informeer ik je over hoe ik met persoonsgegevens omga.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Jorien Termond

Van origine is zij afgestudeerd Onderwijs- en Ontwikkelingspsycholoog en heeft daarna (jaja, in de omgekeerde volgorde) in de avonduren haar PABO-diploma behaald. In de ruim 10 jaar dat zij voor een onderwijsbegeleidingsdienst heeft gewerkt in de regio Den Haag, heeft zij een specialisme in gedrag, communicatie en groepsprocessen opgebouwd. Toen was het tijd voor het opstarten van haar eigen bedrijf Samen met Jorien. Als Krachtgericht Beeldcoach begeleidt zij nu leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsteams in hun groei naar een betere versie van zichzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet